Budinca de cus-cus

Budinca de cus-cus este o reteta de budinca delicioasa, potrivita pentru micul dejun. Seamana cu budinca de orez cu lapte, dar este mai sanatoasa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cus-cus 1 cana
  • lapte 1 cana
  • zahar 2 cani
  • oua 4 bucati
  • unt 200 g
  • nuci 50 g
  • esenta vanilie 1 bucata
  • lapte praf 3 linguri
  • ness 6 linguri
  • menta 1 ceasca

Mod de preparare

Intr-un vas se fierbe laptele cu o cana zahar si cu esenta de vanilie. Dupa 5 minute de fierbere se adauga cus-cus-ul, se amesteca usor, se mai lasa pe foc 2-3 minute si se opreste focul.
Nucile caramelizate: Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se face un caramel din 2-3 linguri zahar, se adauga 50 g nuci prajite si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o folie de aluminiu. Cand sunt reci, se faramiteaza la mixer.
Cupa de ciocolata: Se bat ouale cu 1 cana zahar, dupa care se adauga treptat untul, ness-ul si 3 linguri de lapte praf .Se fierb la foc mic pana ce crema se ingroasa. Se omogenizeaza foarte bine compozitia si apoi se toarna in boluri invelite in folie de aluminiu, astfel incat ciocolata sa ia forma bolului. Se lasa sa se raceasca.
In bolurile de ciocolata se pune cus-cus-ul amestecat cu nucile caramelizate si menta tocata. Se da la rece pentru 60 de minute.

Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.

Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Se serveste rece , decorata cu menta .

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele din ovaz si quinoa

retete de post creative Bune, bune de tot, daca nu le-as fi facut eu, nu mi-as fi dat seama ca nu sunt cu carne ! Gustul...

Chiftele din ovaz si quinoa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca