Budinca de cus-cus

Budinca de cus-cus este o reteta de budinca delicioasa, potrivita pentru micul dejun. Seamana cu budinca de orez cu lapte, dar este mai sanatoasa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cus-cus 1 cana
  • lapte 1 cana
  • zahar 2 cani
  • oua 4 bucati
  • unt 200 g
  • nuci 50 g
  • esenta vanilie 1 bucata
  • lapte praf 3 linguri
  • ness 6 linguri
  • menta 1 ceasca

Mod de preparare

Intr-un vas se fierbe laptele cu o cana zahar si cu esenta de vanilie. Dupa 5 minute de fierbere se adauga cus-cus-ul, se amesteca usor, se mai lasa pe foc 2-3 minute si se opreste focul.
Nucile caramelizate: Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se face un caramel din 2-3 linguri zahar, se adauga 50 g nuci prajite si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o folie de aluminiu. Cand sunt reci, se faramiteaza la mixer.
Cupa de ciocolata: Se bat ouale cu 1 cana zahar, dupa care se adauga treptat untul, ness-ul si 3 linguri de lapte praf .Se fierb la foc mic pana ce crema se ingroasa. Se omogenizeaza foarte bine compozitia si apoi se toarna in boluri invelite in folie de aluminiu, astfel incat ciocolata sa ia forma bolului. Se lasa sa se raceasca.
In bolurile de ciocolata se pune cus-cus-ul amestecat cu nucile caramelizate si menta tocata. Se da la rece pentru 60 de minute.

Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.

Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Se serveste rece , decorata cu menta .

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...