Budinca de fructe

Se spala capsunile si se curata de codite. Se pun in bolul mixerului si se fac piure. Se stoarce din piure 100 ml de suc, care se fierbe intr-un vas

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g capsuni coapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • vanilie
  • 2 linguri gris
  • sos de vanilie

Mod de preparare

Se spala capsunile si se curata de codite. Se pun in bolul mixerului si se fac piure. Se stoarce din piure 100 ml de suc, care se fierbe intr-un vas impreuna cu laptele, vanilia si zaharul si cand clocoteste, se pune grisul in ploaie. Se fierbe grisul 10 minute, amestecand mereu.

Se ia vasul de pe foc si se inglobeaza in compozitia fierbinte galbenusul si albusul batut spuma tare. Se toarna amestecul intr-o forma umezita cu apa si se pune in frigider.

Dupa ce s-a racit foarte bine, se rastoarna pe un platou si se serveste cu sos de vanilie.

Alte retete recomandate:

Tarta cu fructe

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu gem de caise

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Melcisori cu nuca si gem de macese

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...

Melcisori cu nuca si gem de macese
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca