Budinca de fructe uscate

Se freaca untul crema cu zaharul intr-un castron. Se adauga galbenusurile si se amesteca totul pentru a obtine o crema fina. Intr-un vas se amesteca p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr pesmet
  • 1 jumatate de lingura de drojdie uscata
  • 1 praf de scortisoara
  • 50 gr miez de nuca
  • 50 gr caise uscate
  • 50 gr smochine
  • 3 albusuri

Mod de preparare

Se freaca untul crema cu zaharul intr-un castron. Se adauga galbenusurile si se amesteca totul pentru a obtine o crema fina. Intr-un vas se amesteca pesmetul cu drojdia, scortisoara si miezul de nuca maruntit. Se inglobeaza amestecul in crema de unt cu galbenusuri si se obtine un aluat moale. Se taie marunt caisele, smochinele si se pun in aluat. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in aluat. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se baga la cuptor pentru 30 de minute.
Se serveste cald.

Alte retete de dulciuri:

Tort de inghetata cu zmeura

Prajitura cu capsuni si frisca

Placinta cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...