Budinca de fructe uscate

Se freaca untul crema cu zaharul intr-un castron. Se adauga galbenusurile si se amesteca totul pentru a obtine o crema fina. Intr-un vas se amesteca p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr pesmet
  • 1 jumatate de lingura de drojdie uscata
  • 1 praf de scortisoara
  • 50 gr miez de nuca
  • 50 gr caise uscate
  • 50 gr smochine
  • 3 albusuri

Mod de preparare

Se freaca untul crema cu zaharul intr-un castron. Se adauga galbenusurile si se amesteca totul pentru a obtine o crema fina. Intr-un vas se amesteca pesmetul cu drojdia, scortisoara si miezul de nuca maruntit. Se inglobeaza amestecul in crema de unt cu galbenusuri si se obtine un aluat moale. Se taie marunt caisele, smochinele si se pun in aluat. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in aluat. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se baga la cuptor pentru 30 de minute.
Se serveste cald.

Alte retete de dulciuri:

Tort de inghetata cu zmeura

Prajitura cu capsuni si frisca

Placinta cu visine

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert guguluf cu fructe de padure

Incep să fiu pe lângă de tot cu denumirea rețetelor, dar chiar nu știu cum să surprind în câteva...

Desert guguluf cu fructe de padure
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii