Budinca de gris

Se fierbe laptele cu grisul, zaharul si vanilia. Cand e gata, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si apoi se incorporeaza albusurile batute spuma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 200 gr gris
  • 150 gr zahar
  • 1 jumatate baton de vanilie
  • 4 albusuri
  • visine din dulceata

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu grisul, zaharul si vanilia. Cand e gata, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor. Se toarna compozitia in forma tapetata, se pune in bain-marie si se lasa la fiert in bain-marie pana se leaga, timp de 20 de minute. Se lasa budinca la racit se rastoarna pe farfurie si se garniseste cu visine din dulceata.
Se serveste cu orice fel de sos dulce.

Alte retete de dulciuri:

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Portocale umplute

Crema de iaurt

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker

Astfel de sandwich-uri pot fi preparate fie la cuptor, în tigaie sau în sandwich maker ca în cazul de...

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca