Budinca de gris cu ciocolata

Se pun pe foc intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Cind incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie amestecind mereu cu lingura. Se adauga sa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri gris
  • 1 1/2 cesti lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 3 oua
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri ciocolata rasa sau cacao
  • 1 virf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • sos de vin

Mod de preparare

Se pun pe foc intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Cind incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie amestecind mereu cu lingura. Se adauga sare si se lasa sa fiarba pina are aspectul unei mamaligute moi. Se ia de la foc, se adauga untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Apoi se pun galbenusurile unul cite unul, ciocolata rasa sau cacao, se amesteca bine si la sfirsit se adauga albusurile batute spuma. Se amesteca usor si se toarna in forma de budinca cu capac. Se pune forma intr-un vas cu apa clocotita asezat pe foc si se lasa sa fiarba 20-30 minute Se serveste cu sos de vin. Sosul de vin se face astfel: se amesteca 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, se subtiaza cu 1 pahar de vin care a fiert mai intii cu putina scortisoara. Se pune apoi pe aragaz sa fiarba pina ce se glaseaza lingura, adica ramine imbracata in sos. Se amesteca tot timpul. Sosul de vin se toarna fierbinte peste budinca.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Baclava turceasca (reteta video)

O reteta delicioasa si aromata de Baclava care se face foarte usor si rapid

Baclava turceasca (reteta video)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca