Budincă de griş cu dulceaţă de vişine

Budinca de gris cu dulceata de visine este o idee delicioasa de gustare dulce, atat pentru copii cat si pentru cei mari, ce vor sa-si inceapa ziua cu ceva bun :).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 100 g griş
  • 4 ouă – gălbenuşurile separate de albuşuri
  • 50 g zahăr
  • 4 linguri lapte condensat îndulcit
  • 1 baton scorţişoară
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1/4 linguriţă coaja rasă de portocală
  • dulceata de visine

Mod de preparare

1. Se fierbe laptele împreună cu grişul, zahărul, batonul de scorţişoară, laptele condensat, până se îngroaşă (amestecând continuu). Se adăugă extractul de vanilie. Se opreşte focul şi se lasa să se răcească. Între timp se bat albuşurile spumă tare.
2. Când grisul s-a răcit, se adăugă gălbenuşurile şi se amestecă bine. Incorporam şi albuşurile în compoziţia de gris.
3. Se toarnă într-o tavă (înaltă) termorezistenta unsă cu unt şi se introduce în cuptorul preîncălzit. Se coace aproximativ 25 de minute.
E bună atât caldă cât şi rece.

Reteta de budinca de gris cu dulceata de visine a fost propusa de http://sisterskitchen.ro/


Serveste budinca de gris cu dulceata de visine atat la micul dejun cat si la o gustare dulce.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide