Budinca de gris cu mere si vanilie

Se unge cratita cu o lingura nu prea plina de unt si se presara cu ¼ pahar zahar. Se asaza unul linga altul, in cratita, merele curatate de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 mere potrivit de mari
  • 1 pahar zahar
  • 1 ¼ pahar lapte
  • 2 cescute gris
  • 3 oua
  • 3 linguri unt
  • 1 baton de vanilie
  • sos de vanilie

Mod de preparare

Se unge

cratita cu o lingura nu prea plina de unt si se

presara cu ¼ pahar zahar. Se asaza unul

linga altul, in cratita, merele

curatate de coaja si de casuta cu simburi. In fiecare mijloc de mar scobit se

introduce cite o bucatica mica de unt si ½ lingurita

zahar. Se dau la cuptor sa se coaca merele. Intre

timp se fierbe grisul in laptele amestecat cu restul

de zahar si cu batonul de vanilie. Dupa ce este gata, se

bate cu lingura pina se racoreste bine. Se adauga

restul de unt incalzit, ouale unul cite unul,

amestecind mereu pina se obtine o pasta. Se toarna

in cratita cu merele coapte si bine racorite si se

da la cuptor lasind pina se rumeneste. Se scoate din

forma fierbinte
Se serveste rece cu sos de vanilie.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca