Budinca de gris cu zahar ars

Se fierbe in clocote laptele cu 6 linguri zahar si coaja de lamiie, se adauga grisul in ploaie, amestecind tot timpul cu telul. Cind grisul s-a umflat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 1 ceasca gris
  • 9-10 linguri zahar
  • 2 oua
  • 50 gr. unt
  • coaja de lamiie

Mod de preparare

Se fierbe in clocote laptele cu 6 linguri zahar si coaja de lamiie, se adauga grisul in ploaie, amestecind tot timpul cu telul. Cind grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se adauga untul, galbenusurile si albusurile batute spuma. Separat, se ia o cratita mica in care se pune restul de zahar si se arde pe foc. Cind zaharul s-a rumenit si curge, se ia cratita de pe foc si se rasuceste in asa fel, incit zaharul sa imbrace peretii si fundul cratitei. Se lasa sa se raceasca, se toarna grisul, se asaza cratita intr-un vas mai mare cu apa clocotita, fie pe foc, fie in cuptor, unde ramine descoperita ca sa se rumeneasca budinca. Dupa 1 ora se scoate, se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o farfurie.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Toba de porc

Pentru toti iubitorii de mezeluri de casa: va invit sa salivati :D

Toba de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca