Se fierbe in clocote laptele cu 6 linguri zahar si coaja de lamiie, se adauga grisul in ploaie, amestecind tot timpul cu telul. Cind grisul s-a umflat
Se fierbe in clocote laptele cu 6 linguri zahar si coaja de lamiie, se adauga grisul in ploaie, amestecind tot timpul cu telul. Cind grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se adauga untul, galbenusurile si albusurile batute spuma. Separat, se ia o cratita mica in care se pune restul de zahar si se arde pe foc. Cind zaharul s-a rumenit si curge, se ia cratita de pe foc si se rasuceste in asa fel, incit zaharul sa imbrace peretii si fundul cratitei. Se lasa sa se raceasca, se toarna grisul, se asaza cratita intr-un vas mai mare cu apa clocotita, fie pe foc, fie in cuptor, unde ramine descoperita ca sa se rumeneasca budinca. Dupa 1 ora se scoate, se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o farfurie.
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti