Budinca de lamaie

Se separa galbenusurile si se freaca bine cu patru linguri de zahar. Se adauga o lingura de faina si se omogenizeaza cu grija, sa nu se faca cocoloas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lamaie
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de rom
  • 1 lingura de pesmet

Mod de preparare

Se separa galbenusurile si se freaca bine cu patru linguri de zahar. Se adauga o lingura de faina si se omogenizeaza cu grija, sa nu se faca cocoloase. Lamaia se fierbe cu putina apa, se taie bucatele mici si se pune peste crema. Se parfumeaza cu o lingura de rom. Peste crema se adauga albusurile batute spuma, se omogenizeaza usor si se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Budinca se coace la foc potrivit, o jumatate de ora, dupa care se scoate, se pudreaza si se raceste usor, inainte de a o taia in felii.

Alte dulciuri retete recomandate

Papanasi fierti

Galuste cu prune

Tiramisu

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii