Budinca de lamaie

Se rad lamaile de coaja si se stoarce zeama. Se amesteca cu untul cald, cu zaharul pus treptat si galbenusurile pe rand. Cand compozitia devine pufoas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 lamaie
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • 50 gr unt
  • 3 oua

Mod de preparare

Se rad lamaile de coaja si se stoarce zeama. Se amesteca cu untul cald, cu zaharul pus treptat si galbenusurile pe rand. Cand compozitia devine pufoasa, se inglobeaza albusurile batute spuma si se toarna in forma tapetata. Se coace in cuptor, la foc moderat, timp de 40 de minute.
Se rastoarna pe un platou si se serveste rece.

Alte retete de dulciuri:

Crema de iaurt

Tort cu mere coapte

Prajitura Negresa

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!