Budinca de lamiie cu zahar ars

Se fierbe laptele cu zahar si coaja de la o lamiie taiata in fisii, amestecind continuu. Separat, intr-o cratita, se pune untul si, cind s-a topit, se

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 lamii
  • 4 oua
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de zahar pentru ars
  • 3 linguri de unt netopit
  • 3 linguri de faina
  • 3 cesti de lapte

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu zahar si coaja de la o lamiie taiata in fisii, amestecind continuu. Separat, intr-o cratita, se pune untul si, cind s-a topit, se adauga incet faina. Se toarna putin cite putin laptele, fara coaja de lamiie, peste faina, amestecind mereu pina devine ca o ciulama. Cind incepe sa clocoteasca, se ia vasul de pe foc. Se lasa sa se raceasca, se adauga coaja rasa de la a doua lamiie, se incorporeaza pe rind galbenusurile. La urma, se pun albusurile batute spuma tare. Intr-un vas, se ard putin 2 linguri de zahar si se imbraca peretii acestuia. Se toarna aici compozitia de budinca si se coace pe baie de aburi, o ora, la cuptor, cu foc potrivit.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dulce super rapid

Habar nu am cum sa denumesc acest dulce...se prepara foarte rapid si e fantastic pentru micul dejun sau cand simtim nevoia de...

Dulce super rapid
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii