Budinca de mac

Se freaca untul cu zaharul, vanilia si galbenusurile puse pe rand. Se obtine o crema spumoasa. Macul pisat se fierbe cateva minute in lapte si se ames

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr mac
  • 4 oua
  • 3 linguri pesmet fin
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • vanilie
  • 2 linguri nuca
  • sirop de fructe din dulceata

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, vanilia si galbenusurile puse pe rand. Se obtine o crema spumoasa. Macul pisat se fierbe cateva minute in lapte si se amesteca cu pesmetul si nucile. Se inglobeaza albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata si se coace in cuptor, in bain-marie, timp de 50 de minute.
Se serveste calda, cu sirop de fructe din dulceata.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Papanasi fierti

Tort diplomat

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!