Budinca de mere

Se curata merele si se taie feliute. Se unge forma cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de paine, unul de mere presarat cu stafide si mig

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr felii de paine
  • 100 gr stafide
  • 800 ml lapte
  • 4 oua
  • 75 gr zahar
  • sare
  • 1 lamaie
  • 60 gr migdale
  • 200 gr mere
  • pesmet

Mod de preparare

Se curata merele si se taie feliute. Se unge forma cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de paine, unul de mere presarat cu stafide si migdale. Se prepara un sos din lapte, zahar, oua, sare si razatura de lamaie si se toarna peste compozitia din forma. Se coace in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Se poate face un sirop din cojile de mere care se fierb cu 2 pahare de apa si 250 gr zahar. Cand sunt fierte, cojile se trec prin sita si se obtine un sirop care se serveste cu budinca.

Se poate servi cu frisca. Alte retete de dulciuri:

Chec pufos

Prajitura cu prune

Ciocolata de casa

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!