Budinca de mere

Se bat ouale intr-un castron cu sare, zahar si scortisoara. Se toarna deasupra laptele. Se rupe painea bucatele si se pune in amestec. Se spala si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr mere
  • 6 felii paine alba
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 150 gr stafide
  • 50 gr unt
  • scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Se bat ouale intr-un castron cu sare, zahar si scortisoara. Se toarna deasupra laptele. Se rupe painea bucatele si se pune in amestec. Se spala si se curata merele, se rad si se amesteca in pasta de paine. Se inglobeaza stafidele si smantana. Se tapeteaza forma, se toarna compozitia si se coace in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 30 de minute.

Cand este coapta, budinca se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Tarta cu fructe

Spuma de capsuni

Portocale umplute

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...