Budinca de nuci

Se opareste nuca rasnita cu laptele si vanilia. Se amesteca compozitia cu faina, se adauga zaharul si galbenusurile. Se bat albusurile spuma tare si s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr nuci
  • 300 ml lapte
  • vanilie
  • 60 gr unt
  • 60 gr faina
  • 80 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 250 gr crema de vanilie

Mod de preparare

Se opareste nuca rasnita cu laptele si vanilia. Se amesteca compozitia cu faina, se adauga zaharul si galbenusurile. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in amestecul de mai sus. Se obtine o pasta groasa care se pune intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu zahar. Forma se pune in bain-marie, in cuptorul fierbinte, timp de 45 de minute.
Se serveste calda cu crema de vanilie.

Alte retete de dulciuri:

Papanasi fierti

Tiramisu

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...