Budinca de orez cu stafide si oua

Orezul se spala si se fierbe in apa clocotita timp de 10 minute. Se scurge apa, iar peste orez se toarna lapte fierbinte, se adauga sare si se fierbe,

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 1 pahar de orez se iau 2 pahare lapte
  • 2 oua
  • 2-3 linguri zahar
  • 50 gr. stafide
  • 1/2 lingurita sare
  • 1-2 linguri unt

Mod de preparare

Orezul se spala si se fierbe in apa clocotita timp de 10 minute. Se scurge apa, iar peste orez se toarna lapte fierbinte, se adauga sare si se fierbe, timp de 25-30 de minute, amestecind mereu. Se adauga apoi zahar, oua, stafide si se amesteca bine. Se pune orezul intr-o tava sau intr-o cratita unsa cu unt si presarata cu pesmet si se da la cuptor.
Cind budinca este gata, se aseaza pe un platou, se taie in portii si se serveste cu sirop de fructe

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock Pot

O supă delicioasă plină de vitamine, numai bună zilele astea de toamnă, ploioase și răcoroase! 

Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca