Budinca de orez cu stafide si vanilie

Se spala si se pune la fiert orezul cu laptele si vanilia, la foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga zaharul si sarea si se las

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g orez
  • 4 cesti
  • lapte
  • ¾ pahar zahar
  • 100 g unt
  • 100 g stafide
  • 4 oua
  • vanilie
  • 1 praf sare
  • unt pentru forma

Mod de preparare

Se spala si

se pune la fiert orezul cu laptele si vanilia, la

foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se

adauga zaharul si sarea si se lasa sa mai fiarba

pina ce laptele a scazut cu totul si orezul este

moale. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga

galbenusurile unul cite unul, stafidele si la urma

spuma de albusuri. Se amesteca usor si se asaza in

forma de budinca unsa cu unt. Se lasa la copt pina

ce se rumeneste. Se rastoarna pe farfurie.
Se serveste cu sos de vanilie.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...