Budinca de paine

Budinca de paine este un desert delicios, usor de facut si iubit de toata lumea.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 500 g de piine se iau:
  • 100 g unt
  • 1/2 pahar lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de vanilie

Mod de preparare

Piinea alba, fara coaja, se taie felii care se ung cu unt si se asaza in rinduri indesate, intr-o forma unsa cu unt. Se feaca ouale cu zahar, se subtiaza treptat cu lapte fierbinte, se adauga sare si praf de vanilie, se freaca si se toarna peste feliile de piine. Cind piinea s-a imbibat bine cu compozitia din oua si lapte, budinca se pune la copt.




Budinca de paine se poate servi alaturi de un pahar cald de lapte sau de o cupa rece de inghetata de vanilie.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...