Budinca de paine

Este o reteta economica care te ajuta sa scapi de paine veche transformand-o intr-un delicios desert

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 cups lapte
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 2 linguri unt si inca una pentru uns tava
  • Paine veche aprox 4 felii mari taiata bucati. Trebuie sa aiba cel putin 2 zile
  • Esenta de vanilie
  • Dupa preferinta se por adauga:
  • afine proaspete
  • migdale fulgi
  • nuci bucatele
  • stafide
  • merisoare
  • bucatele ciocolata
  • etc

Mod de preparare

Se unge tava cu unt si se pune in tava paine bucatele. Printre ele, puteti pune preferintele (fructele, ciocolata, stafidele, merisoarele sau nucile). Laptele se incalzeste putin impreuna cu zaharul, vanilia si untul atat cat trebuie sa se topeasca cel din urma.

Ouale se bat ca pentru omleta si se amesteca bine cu compozitia de lapte. Totul se toarna peste paine in tava si se da la cuptorul preincalzit, pentru 25 min sau pana se rumeneste.

Se poate servi cald, cu inghetata langa sau rece presarat cu zahar pudra sau sirop de ciocolata/ caramel.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...