Budinca de portocale cu foi de placinta

O prajitura delicioasa

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pachet foi de placinte
  • 4 oua
  • 200 g iaurt
  • 200 ml iaurt
  • 150 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 portocale
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte ingrediente.

Mixam ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva zaharul.

Adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza, iaurtul in care am dizolvat praful de copt, amestecam adaugam coaja de portocale (data prin razatoarea mica).

Adaugam bucati de portocale (fara pelicula alba) foile de placinta, amestecam bine cu o paleta si turnam compozitia in tava unsa cu ulei.

Dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeste bine, cca 40 min. Lasam budinca sa se raceasca in tava dupa care o rasturnam si o portionam.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca