Budinca de portocale cu foi de placinta

O prajitura delicioasa

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pachet foi de placinte
  • 4 oua
  • 200 g iaurt
  • 200 ml iaurt
  • 150 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 portocale
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Foile de placinta le rupuem in bucati si le lasam sa se usuce putin pana pregatim celelalte ingrediente.

Mixam ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva zaharul.

Adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza, iaurtul in care am dizolvat praful de copt, amestecam adaugam coaja de portocale (data prin razatoarea mica).

Adaugam bucati de portocale (fara pelicula alba) foile de placinta, amestecam bine cu o paleta si turnam compozitia in tava unsa cu ulei.

Dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeste bine, cca 40 min. Lasam budinca sa se raceasca in tava dupa care o rasturnam si o portionam.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!