Budinca de smochine

Se pune sa se topeasca la foc 100 g zahar cu o jumatate ceasca de lapte. Cand e fierbinte, se adauga 100 g unt proaspat. Se freaca 4 galbenusuri de ou

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g zahar
  • jumatate ceasca lapte
  • 100 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri faina
  • scortisoara pisata
  • 200 g smochine
  • 100 g migdale
  • 4 albusuri spuma

Mod de preparare

Se pune sa se topeasca la foc 100 g zahar cu o jumatate ceasca de lapte. Cand e fierbinte, se adauga 100 g unt proaspat. Se freaca 4 galbenusuri de ou cu 4 linguri de faina, se adauga laptele si scortisoara, smochinele, migdalele si la urma cele 4 albusuri spuma. Se toarna intr-o forma unsa cu unt. Se fierbe o ora, apoi se rastoarna si se serveste cu sirop de fructe.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii