Budinca dietetica de gris

Se pune intr-un vas laptele la fiert si, cand clocoteste, se da drumul grisului in ploaie. Se lasa grisul la fiert 15 minute, apoi se raceste. Se frea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 50 g gris
  • 1 ou
  • 1 lingurita unt
  • 3 lingurite zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Se pune intr-un vas laptele la fiert si, cand clocoteste, se da drumul grisului in ploaie.

Se lasa grisul la fiert 15 minute, apoi se raceste.

Se freaca untul cu zaharul si galbenusul si se amesteca cu grisul rece.

La sfarsit se adauga albusul batut spuma si vanilia.

Se pune budinca intr-un vas din sticla termorezistenta tapetat si se fierbe in cuptor, in bain-marie, timp de 45 de minute.
Se serveste calda sau rece.

Alte retete recomandate:

Budinca de mere

Prajitura cu visine congelate

Tarta cu caise

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...