Budinca dulce de paine

Se opareste miezul unei franzele cu lapte clocotit, indulcit si vanilat dupa gust si se lasa sa se raceasca un sfert de ora. Se adauga apoi cele doua

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 1 franzela mijlocie
  • 2 oua
  • 100 g de stafide
  • vanilie
  • 4-5 linguri de zahar tos
  • 2 linguri de rom

Mod de preparare

Se opareste miezul unei franzele cu lapte clocotit, indulcit si vanilat dupa gust si se lasa sa se raceasca un sfert de ora. Se adauga apoi cele doua oua si o mana de stafide spalate si parfumate cu rom. Amestecul se omogenizeaza, se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se tine forma in cuptor, la foc potrivit, o ora. Cand s-a rumenit usor, se scoate, se raceste in forma si se pudreaza cu zahar praf.
Se taie felii groase si se serveste calda, sau rece.

Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...