Se opareste miezul unei franzele cu lapte clocotit, indulcit si vanilat dupa gust si se lasa sa se raceasca un sfert de ora. Se adauga apoi cele doua
Se opareste miezul unei franzele cu lapte clocotit, indulcit si vanilat dupa gust si se lasa sa se raceasca un sfert de ora. Se adauga apoi cele doua oua si o mana de stafide spalate si parfumate cu rom. Amestecul se omogenizeaza, se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se tine forma in cuptor, la foc potrivit, o ora. Cand s-a rumenit usor, se scoate, se raceste in forma si se pudreaza cu zahar praf.
Se taie felii groase si se serveste calda, sau rece.
Alte retete dulciuri recomandate
Ciocolata de casa
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti