Budinca rece

Se pun stafidele la macerat cu rom. Se freaca intr-un vas galbenusurile pana devin spumoase. Se toarna peste galbenusuri laptele fierbinte, fiert, in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 15 gr gelatina
  • 100 gr fructe confiate
  • 50 gr stafide
  • 3 linguri rom
  • 100 gr piscoturi
  • 250 gr frisca
  • Pentru garnitura:
  • 100 gr frisca
  • 50 gr fructe confiate

Mod de preparare

Se pun stafidele la macerat cu rom. Se freaca intr-un vas galbenusurile pana devin spumoase. Se toarna peste galbenusuri laptele fierbinte, fiert, in prealabil, cu zaharul si vanilia, putin cate putin, amestecand ca sa nu se taie. Se fierbe crema in bain-marie pana se leaga. Cand crema s-a racit se adauga gelatina desfacuta in apa rece, fructele confiate si stafidele, amestecand bine. La sfarsit se pun piscoturile zdrobite si amestecate cu frisca. Se uda o forma si se toarna in ea compozitia si se pune vasul in frigider 4 ore.
Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe confiate.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tiramisu

Cel mai rapid desert! Si atat de buuuun!

Desert Tiramisu
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos