Budinca simpla de orez cu mere

Orezul se spala bine si se lasa putin la inmuiat in apa clocotita, intre timp se curata merele de coaja si samburi, se taie felii. Intre timp se preg

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de orez
  • 3 cani de apa
  • 1/2 kg mere
  • zahar
  • unt
  • scortisoara

Mod de preparare

Orezul se spala bine si se lasa putin la inmuiat in apa clocotita, intre timp se curata merele de coaja si samburi, se taie felii.

Intre timp se pregateste un vas termorezistent, se unge cu unt (daca vreti de post, se poate folosi margarina) se pune orezul, se pune zahar dupa gustul fiecaruia,eu pun 3-4 linguri, printre orez se pun bucatele de unt, se pun merele deasupra si scortisoara, apoi se adauga cele 3 cani de apa (se poate folosi si lapte in loc de apa) si se da la cuptor pana bobul de orez este fiert, ea se va rumeni deasupra si este gata.


Se poate servi atat calda cat si rece.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca