Cataif cu mere

1. Merele se curata, se rad (feliute subtiri) si se calesc cu 150 gr zahar. Cand sant scazute se pune cam 1 lingura gris peste ele si se mai lasa puti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr taietei (iese si mai bun cu taietei mai subtiri)
  • 2 kg de mere + 150 gr zahar
  • 500 ml apa + 150 gr zahar
  • 600-700 gr frisca
  • scortisoara
  • suc de lamaie
  • unt

Mod de preparare

1. Merele se curata, se rad (feliute subtiri) si se calesc cu 150 gr zahar. Cand sant scazute se pune cam 1 lingura gris peste ele si se mai lasa putin pe foc.

2. Se iau de pe foc si se presara cu scortisoara mai multa sau mai putina, dupa gustul fiecaruia.

3. Taieteii se prajesc intr-o tigaie anti-aderenta. Se amesteca des in ei ca sa nu se arda, ci doar sa se rumeneasca.

4. Apa se fierbe cu zaharul 5 minute, se ia de pe foc si se pune un pic de suc de lamaie.

5. Se unge cu un pic de unt o tava (33/21 cm), se pune jumatate din cantitatea de taietei, apoi merele si la urma restul de taietei.

Se toarna siropul peste compozitia din tava si se da la cuptor (350F) cam jumatate de ora, pana scade zeama.

6. Se lasa la racit. Cand este rece complet se acopera cu frisca si se pune la frigider. Se lasa cateva ore la rece inainte de a fi taiat.
Pofta buna!

Reteta Cataif cu mere a fost propusa de Anat pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Placinta cu mere,

Pandispan cu mere,

Foietaj cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca