Clafoutis va fi mereu un desert binevenit pe masa oricui. Se poate adapta cu fructe de sezon. Noi va propunem varinata de clafoutis cu agrise si zmeura.
Zmeura si agrisele se spala bine. Intr-un vas de 30 cm, care s-a uns bine cu unt sau margarina se aseaza fructele, formandu-se un strat. Se presara 100 de g din zaharul tos deasupra cireselor.
Separat se amesteca restul ingredientelor cu aroma aleasa (scortisoara ori un plic de zahar vanilat, dupa gustul bucataresei). Se varsa amestecul peste fructe si se introduce la cuptor (incalzit prealabil la 200 grade C - termostat 6/7), timp de 45 de minute.
Clafoutis cu agrise si zmeura se serveste la temperatura ambianta presarat cu zahar pudra deasupra sau cu frisca.
O reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...
Desert prajitura de joi a OctavieiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj