Creme brulee cu ciocolata

Crusta crocanta de zahar caramelizat este aceeasi ca la orice reteta de crema de zahar ars sau crema catalana. Dar interiorul retetei de creme brulee pe care ti-o propunem este total diferit.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 40g zahar tos
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 350ml frisca lichida
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri zahar de trestie

Mod de preparare

Pune galbenusurile de ous impreuna cu zaharul tos si extractul de vanilie si mixeaza bine. Toarna frisca lichida intr-o oala si adu-o la fierbere. Pe masura ce se incalzeste adauga cacao. Da la o parte de pe foc si toarna incet amestecul de oua amestecand constant. Toarna crema astfel formata intr-o oala curata si da-o la foc mic. Amesteca constant pana cand se ingroasa, acoperind toata suprafata oalei ca sa nu se prinda.

Pe masura ce crema incepe sa faca bulbuci la suprafata si parca incepe sa fiarba ia-o de pe foc. In acest moment viteza este cruciala deoarece crema caramel s-ar putea transforma intr-o papara dulce.

Toarna crema in forme individuale, las-o sa se raceasca dupa care acoper-o si da-o la frigider pentru cel putin 1 ora. Este recomandat sa acoperi formele cu folie alimentara dar fara sa atingi suprafata cremei. Avem nevoie sa se formeze o crusta care sa sustina zaharul caramelizat.

Dupa ce crema noastra brulee cu ciocolata s-a odihnit la frigider 1 ora, aranjeaza pe suprafata fiecarei forme in strat uniform zaharul brun pe care il caramelizezi cu un arzator de bucatarie.


Lasa zaharul de pe crema brulee cu ciocolata sa se racoreasca putin dupa care poti sa o servesti.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca