Cremes cu biscuiti

1.5 l lapte se pun la fiert cu 5 linguri zahar si zaharul vanilat. Se freaca cele 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, se adauga budinca si se omogeni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crema:1.8 litri lapte
  • 5 oua
  • 4 pac. budinca de vanilie
  • cam 15 linguri zahar tos
  • si 4 zahar vanilat
  • 2 pachete( mari) biscuiti petit beurre

Mod de preparare

1.5 l lapte se pun la fiert cu 5 linguri zahar si zaharul vanilat. Se freaca cele 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, se adauga budinca si se omogenizeaza cu 300 ml. lapte. Cand fierbe laptele se adauga compozitia cu budinca si se lasa la fiert la foc mic. Intre timp albusurile (5) se bat spuma tare cu 5 ling.de zahar. Cand s-a intarit crema care fierbe,se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile. Crema trebuie sa fie calda. Se tapeteaza fundul unei tavi cu biscuiti, se toarna crema, dupa care se acopera cu un strat de biscuit. Se da la rece cel putin 4 ore.

Cremesul se va putea taia foarte usor, dupa forma biscuitilor.
Cu frisca, sau topping de fructe.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Foarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii