Prajitura cu merisoare si cacao este o reteta dulce si are la baza urmatoarele ingrediente: merisoare, cacao, oua, smantana, margarina, praf de copt.
Punem pe foc o cratita in care amestecam: untul cuburi, zaharul si pudra de cacao. Intre timp batem albusurile a doua oua si galbenusurile separat. Amestecam faina cu praful de copt si un varf de cutit de sare. Dupa ce s-au topit adaugam deasupra albusurile batute galbenusurile si cel de al treilea ou batut simplu cu furculita. La final incorporam faina care a fost amestecata cu praful de copt. Dupa ce am decongelat fructele le lasam la scurs si apoi le dam drumul in compozitie. Punem hartie de copt intr-o tava si turnam compozitia. Facem cel de-al doilea strat in felul urmator: amestecam smantana cu margarina moale, zaharul, praful de copt, faina, oul batut simplu cu furculita si vanilie. Adaugam in tava peste primul strat care deja s-a odihnit si radem pe deasupra cioco. Se da la cuptor si se lasa pana o vedeti rumena. Se face proba cu scobitoarea. Eu am copt cam 40 de min la 450 F in cuptor electric. Reteta recomandata de Lizura.
Alte retete de prajituri cu mere:
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa