Desert cu crema de lamaie si bezea

Acest desert cu lemon curd si bezea se prepara incredibil de usor, dar se potriveste de minune la orice moment festiv sau de sarbatoare.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru crema de lamaie:
  • coaja de la 4 lamai
  • sucul de la 4 lamai
  • 4 oua mari
  • 320g zahar pudra
  • 200g unt
  • 40g amidon
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 100g zahar fin

Mod de preparare

In primul rand prepara crema de lamaie dupa indicatiile din reteta, dar adauga si semintele de la pastaia de vanilie. Toarna crema astfel obtinuta in forme individuale potrivite pentru cuptor.

Bate albusurile spuma, si apoi adauga cate o lingura de zaha, mixeaza bine dupa fiecare, pana cand l-ai terminat pe tot.

Pune cu ajutorul unui pos sau al unei linguri, bezea deasupra cremei. Da formele cu crema de lamaie la cuptor la 180 de grade, intr-o tava pentru 10-15 minute, pana cand bezeaua s-a "bronzat".


Crema de lamaie cu bezea se serveste calduta. Este delicioasa si practica, servindu-se in forme individuale.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Perfecte pentru o gustarica sau pentru pachetelul de la scoala!

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca