In laptele caldut dizolvam zaharul vanilat. Amestecam faina cu zaharul. Cele doua oua le mixam rapid cu laptele. Le adaugam la amestecul de faina cu
In laptele caldut dizolvam zaharul vanilat. Amestecam faina cu zaharul.
Cele doua oua le mixam rapid cu laptele.
Le adaugam la amestecul de faina cu zahar.A venit randul si untului topit.
Prunele uscate le asezam in tava (eu am folosit o tava de silicon) unsa cu unt, eventual prunele le infainati ca sa nu riscati sa se lipeasca de tava.
Turnam peste prune toata compozitia. Dam la cuptorul preincalzit 180 grade pentru 40 -45 de minute (depinde de cuptor) .
Se serveste cu frisca sau inghetata sau iarna langa o cana de ceai cald.
Pofta buna!
Reteta Far breton, un flan de prune uscate a fost propusa de EATALY pe forum culinar.ro
Alte retete cu prune uscate gasiti aici:
Tarta cu prune uscate,
Prajitura cu fructe festiva
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa