In laptele caldut dizolvam zaharul vanilat. Amestecam faina cu zaharul. Cele doua oua le mixam rapid cu laptele. Le adaugam la amestecul de faina cu
In laptele caldut dizolvam zaharul vanilat. Amestecam faina cu zaharul.
Cele doua oua le mixam rapid cu laptele.
Le adaugam la amestecul de faina cu zahar.A venit randul si untului topit.
Prunele uscate le asezam in tava (eu am folosit o tava de silicon) unsa cu unt, eventual prunele le infainati ca sa nu riscati sa se lipeasca de tava.
Turnam peste prune toata compozitia. Dam la cuptorul preincalzit 180 grade pentru 40 -45 de minute (depinde de cuptor) .
Se serveste cu frisca sau inghetata sau iarna langa o cana de ceai cald.
Pofta buna!
Reteta Far breton, un flan de prune uscate a fost propusa de EATALY pe forum culinar.ro
Alte retete cu prune uscate gasiti aici:
Tarta cu prune uscate,
Prajitura cu fructe festiva
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii