Gris cu lapte si gem de caise

Gris cu lapte si gem de caise este un desert rapid si delicios, o budinca de gris foarte aspectuoasa, potrivita si pentru copii.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 pahare de lapte
  • 1 pahar de gris
  • 1 jumatate de pahar de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 varf de cutit de bicarbonat (daca nu stiti cat de proaspat este laptele; bicarbonatul previne branzirea laptelui)
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 grame de unt
  • gem de caise pentru servire

Mod de preparare

Puneti laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Adaugati sarea, bicarbonatul, zaharul si zaharul vanilat. Cand se apropie de punctul de fierbere, adaugati grisul treptat, amestecand tot timpul cu un tel sau lingura. Fierbeti câteva minute, amestecand constant, pana obtineti o crema ca o mamaliga moale.

Adaugati untul taiat bucatele, omogenizati si luati de pe foc. Turnati grisul in forme pana se intareste apoi pe farfurii si adaugati peste el gem de caise.


Grisul cu lapte si gem de caise se serveste dupa ce se intareste.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan

De sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau...

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca