Simplu, bun si aromat. Ce iti poti dori mai mult de atat de la un desert?
Intr-o oala punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei. Le transferam pe foc, cand incepe sa clocoteasca apa punem foile de lasagna. Le fierbem 6-7 minute, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se racoreasca. Intr-un bol punem branza faramitata, 4 galbenusuri, zaharul si mixam. Adaugam esenta si coaja rasa de portocala. Separat, batem cele 4 albusuri spuma, le incorporam cu ajutorul unei palete in compozitia de branza. Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam 3 foi de lasagna, un strat de branza si cateva visine. Punem iar foi, branza, visine, foi, branza si visine. Frisca lichida o mixam cu cele doua si zaharul pudra. Turnam acest amestec deasupra. Ar fi bine ca inainte sa fierbeti foile de lasagna, sa vedeti cam cate va intra intr-un strat, in functie de vasul pe care il folositi, ca sa stiti cate fierbeti. Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra si lasagna este facuta, 40-50 de minute dureaza. Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se serveste. Noi am taiat-o calda si o sa vedeti ca portia nu este perfecta, dar daca o taiati rece, veti obtine portii in care straturile se vor vedea frumos.
Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...
Ciorba de cartofi noi cu hreanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj