Orez á la Malta

Se fierbe orezul cu apa si sare 10 min. Se adauga laptele, coaja de scortisoara si se fierbe incet, cu capacul deasupra 30 min. Se raceste si se adaug

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 6 persoane: 2 dl orez ( 1 dl orez = 75 g)
  • 4 dl apa si putina sare
  • 1 lingura unt
  • 5 dl lapte
  • 1 bucatica coaja de scortisoara
  • 5 dl zahar (1 dl zahar = 88 g)
  • 2 dl smintina de frisca si 1 lingura zahar vanilat
  • mandarine
  • portocale sau dulceata de cirese

Mod de preparare

Se fierbe orezul cu apa si sare 10 min. Se adauga laptele, coaja de scortisoara si se fierbe incet, cu capacul deasupra 30 min. Se raceste si se adauga zaharul. Inainte de a se servi se amesteca cu smintina si zaharul vanilat batute frisca.


Se serveste amestecat cu bucatele de portocale sau mandarine sau cu dulceata, alaturi.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii