Orez cu fructe

Clateste orezul cu apa, strecoara-l si scurge-l. Sterge lamaia cu apa fierbinte si taie 2-3 fasii din coaja galbena cu un decojitor de cartofi. Fierbe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g orez cu bob rotund
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 lingura unt/margarina
  • 400 g furcte amestecate (proaspete si din compt sau congelate amestecate)
  • 100 ml lichior aromat (de ex. triplu sec)
  • 400 ml frisca
  • 2 pachete zahar vanilat

Mod de preparare

Clateste orezul cu apa, strecoara-l si scurge-l. Sterge lamaia cu apa fierbinte si taie 2-3 fasii din coaja galbena cu un decojitor de cartofi. Fierbe laptele cu 300 ml de apa, zahar, coaja de lamaie, unt/margarina si putin sare. Adauga orezul si fierbe-l (20 minute), amestecand din cand in cand, dupa care lasa-l la racit. Intre timp spala, curata si scurge fructele, scoate-le miezul si taie-le bucati, stropeste-le cu lichior (scufunda fructele care devin maro mai repede in suc de lamaie). Bate spuma tare 200 ml de frisca cu zahar vanilat. Toarna peste orez 200 ml de frisca lichida si frisca batuta spuma, amestecand cu grija. Aseaza orezul si fructele in farfurioare, in straturi, ultimul strat sa fie de fructe, acopera cu folie si raceste desertul.
Alte dulciuri retete recomandate

Cremsnit

Prajitura cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...