Clateste orezul cu apa, strecoara-l si scurge-l. Sterge lamaia cu apa fierbinte si taie 2-3 fasii din coaja galbena cu un decojitor de cartofi. Fierbe
Clateste orezul cu apa, strecoara-l si scurge-l. Sterge lamaia cu apa fierbinte si taie 2-3 fasii din coaja galbena cu un decojitor de cartofi. Fierbe laptele cu 300 ml de apa, zahar, coaja de lamaie, unt/margarina si putin sare. Adauga orezul si fierbe-l (20 minute), amestecand din cand in cand, dupa care lasa-l la racit. Intre timp spala, curata si scurge fructele, scoate-le miezul si taie-le bucati, stropeste-le cu lichior (scufunda fructele care devin maro mai repede in suc de lamaie). Bate spuma tare 200 ml de frisca cu zahar vanilat. Toarna peste orez 200 ml de frisca lichida si frisca batuta spuma, amestecand cu grija. Aseaza orezul si fructele in farfurioare, in straturi, ultimul strat sa fie de fructe, acopera cu folie si raceste desertul.
Alte dulciuri retete recomandate
Cremsnit
Prajitura cu visine
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti