Orez cu lapte

Se pune orezul intr-un vas cu un pahar de apa si se fierbe pe foc pana scade apa. Apoi se toarna peste el laptele, zaharul vanilat, un praf de sare si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar orez
  • 3 pahare lapte
  • zahar
  • dulceata sau frisca
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune orezul intr-un vas cu un pahar de apa si se fierbe pe foc pana scade apa. Apoi se toarna peste el laptele, zaharul vanilat, un praf de sare si se lasa sa fiarba pe o tabla groasa pusa pe foc. Cand este aproape gata se pune zaharul dupa gust si se fierbe putin, pentru ca laptele se ingroasa cand se raceste.
Se serveste cu dulceata de visine, cu sirop, dulceata de trandafiri, zmeura sau cu frisca.

Alte retete:

Chec pufos

Gogosi

Galuste cu prune

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca