Orez cu lapte

Se pune orezul intr-un vas cu un pahar de apa si se fierbe pe foc pana scade apa. Apoi se toarna peste el laptele, zaharul vanilat, un praf de sare si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar orez
  • 3 pahare lapte
  • zahar
  • dulceata sau frisca
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune orezul intr-un vas cu un pahar de apa si se fierbe pe foc pana scade apa. Apoi se toarna peste el laptele, zaharul vanilat, un praf de sare si se lasa sa fiarba pe o tabla groasa pusa pe foc. Cand este aproape gata se pune zaharul dupa gust si se fierbe putin, pentru ca laptele se ingroasa cand se raceste.
Se serveste cu dulceata de visine, cu sirop, dulceata de trandafiri, zmeura sau cu frisca.

Alte retete:

Chec pufos

Gogosi

Galuste cu prune

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...