Orezul, ales si spalat, se pune in jumatate de litru de apa clocotita si se lasa sa fiarba 10 minute. Intre timp, se pune la fiert laptele cu zaharul
Orezul, ales si spalat, se pune in jumatate de litru de apa clocotita si se lasa sa fiarba 10 minute.
Intre timp, se pune la fiert laptele cu zaharul si cu vanilia. Se scurge orezul si se toarna laptele clocotit peste el, putin cate putin, ca sa fiarba orezul incet. Nu se amesteca.
Dupa ce a fost absorbit tot laptele, se pune orezul intr-o forma de savarina, cu gol la mijloc, si se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou, astfel incat sa formeze o coroana.
Orezul se poate decora, de jur-imprejur, cu fructe confiate.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu caise
Ciocolata de casa
Turta dulce
O prajitura fina si racoritoare, perfecta pentru dupa-amiezile toride!
Prajitura After EightIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa