Panna cotta cu lapte de migdale si portocale

O reteta de panna cotta dietetica dar foarte buna. Am folosit ingrediente pentru doua portii asa ca daca doriti sa incercati reteta si sa faceti pentru mai multe persoane va trebui sa tineti cont sa dublati sau triplati totul. Este un desert care arata tare bine servit din pahare sau turnat pe farfurii.

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 ml suc proaspat de portocale
  • -250 ml lapte migdale
  • -50 g fulgi migdale
  • -10 g gelatina
  • -2 linguri zahar/indulcitor (optional)

Mod de preparare

Eu in reteta nu am folosit zahar si pentru mine a fost bine, dar daca doriti un desert dulce atunci va trebui sa adaugati zahar sau indulcitor sau sa cumparati lapte de migdale indulcit . Am folosit gelatina foi de la Dr Qetker, pachet de 6 foi echivalentul a 10 g.

Am pus sucul de portocale intr-un vas mic care se poat pune pe foc si am pus in el la inmuiat 3 foi de gelatina. La fel am procedat cu laptele de migdale.

Dupa 10 minute am incalzit la foc mic sucul de portocale pana s-a dizolvat cu totul gelatina. Trebuie sa aveti grija ca nu cumva sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile . In doua pahare turnam sucul de portocale si il dam la rece pana se intareste. Incalzim si laptele de migdale amestecand continu pana la dizolvarea gelatinei si il lasam la temperature camerei pana scoatem din frigider paharele.

Cand sucul de portocale este intarit punem fulgi de migdale si peste turnam laptele de migdale . Punem din nou la frigider si lasam sa se intareasca. Servim rece cu felii de portocala, ciocolata sau frisca.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din dovlecei, vinete si cas

Aveam dovlecei, aveam vinete si am zis sa prepar ceva mai altfel. Au iesit tare bune!

Rulouri din dovlecei, vinete si cas
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii