Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure

Desert festiv

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml smantana lichida
  • 1 esenta de vanilie
  • 5 linguri miere
  • 2 lingurite lichior “Limoncello”
  • 6 foi gelatina neutra
  • 500 gr zmeura
  • coacaze si affine
  • 5 linguri de zahar
  • busuioc

Mod de preparare

Se pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat, se amesteca cu putina apa calda ca sa de dizolve complet.

Intr-o cratita nonaderenta, punem smantana impreuna cu mierea si vanilia, apoi amestecam bine si lasam pe foc pana da in clocot.

Cand smantana dat in clocot, adaugam gelatina si lichiorul “Limoncello” si apoi amestecam bine.

Turnam amestecul in paharele pentru servire asezate inclinat intr-o tava si dam la rece pentru circa 3 ore pana se asaza.

Punem fructele de padure la fiert impreuna cu zaharul si apoi le pasam cu blenderul. Procedam cu gelatina la fel ca mai sus si apoi o incorporam in piureul de fructe de padure.

Lasam sa se raceasca putin si apoi turnam usor in pahare peste panna cotta. Lasam la frigider sa se intareasca.

La servire ornam cu fructe de padure si busuioc. Se poate servi atat rece, cat si la temperatura camerei.

Pofta buna !

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide