Prajitura cu fructe (cu caise, prune, sau piersici)

Amestecati intr-o cratita trei galbenusuri cu 5 linguri de zahar si freacati-le. Adaugati, alternativ, faina si laptele (in faina puneti praful de co

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua 3 buc
  • zahar 8 linguri
  • faina 1 cana
  • lapte 8 linguri
  • ulei 5 linguri
  • praf de copt 1 pliculet
  • caise sau prune aprox 0.5kg)
  • sare

Mod de preparare

Amestecati intr-o cratita trei galbenusuri cu 5 linguri de zahar si freacati-le.

Adaugati, alternativ, faina si laptele (in faina puneti praful de copt stins cu putin suc de lamaie).

Adaugati uleiul si la urma albusurile batute spuma cu 3 linguri de zahar.

Compozitia finala o turnati in tava de la aragaz, unsa si infainata. Peste coca asezati fructele fara samburi (unele langa altele dupa ce au fost spalate si lasate sa se scurga bine ) .

Bagati prajitura in cuptorul incins si lasati-o sa se coaca la foc potrivit, aprox .45 de min.

Prajitura cu fructe se poate prepara si cu piersici.
Pofta buna!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!