prajitura pufoasa cu nuci

Incingeti cuptorul la 210 grade C, ungeti si infainati o tava cu peretii detasabili. Maruntiti nucile impreuna cu 50 g zahar in robotul de bucatarie (

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g miez de nuca
  • 8 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g faina + 1 lingura faina pentru tava
  • 20 g unt
  • (pentru 6-8 persoane)

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210 grade C, ungeti si infainati o tava cu peretii detasabili. Maruntiti nucile impreuna cu 50 g zahar in robotul de bucatarie (nu foarte fin).

Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri. Frecati galbenusurile cu zaharul ramas, pana ce incep sa se albeasca, adaugati nuca si faina si amestecati bine.

Bateti albusurile spuma si incorporati-le usor in aluat. Varsati aluatul in tava si dati-l 40 de minute la cuptor.

Cand e coapta, lasati prajitura sa se odihneasca 5 minute, scoateti-o din tava pe un grilaj

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...