Risotto cu ciocolata

Intr-o cratita topiti untul si adaugati apoi vanilia, batonul de scortisoara si frunzele de rozmarin. Mariti flacara si dupa cateva secunde adaugati

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cana (200 gr) orez cu bobul rotund
  • vanilie
  • 2 fire rozmarin
  • un baton scortisoara
  • 100 gr unt
  • 1/2 pahar vin alb(cam 150 ml)
  • 800 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 80 gr. ciocolata(de care va place: neagra
  • cu lapte
  • alba...eu am folosit amaruie)

Mod de preparare

Intr-o cratita topiti untul si adaugati apoi vanilia, batonul de scortisoara si frunzele de rozmarin.

Mariti flacara si dupa cateva secunde adaugati orezul si amestecati cu o lingura sau un tel 2-3 minute. Orezul trebuie sa se perpeleasca putin.

Turnati apoi vinul si amestecati cam un minut, pana ce alcoolul se evaporeaza, iar compozitia devine cremoasa.

Puneti apoi zaharul. Din acest moment incepeti sa turnati cate un polonic de lapte. Dupa fiecare polonic amestecati bine si lasati orezul sa absoarba laptele. Nu turnati un nou polonic decat atunci cand cel precedent a fost absorbit de orez.

Procedeul dureaza cam 15-20 min. Cam pe la jumatate scoateti batonul de scortisoara. In acest timp orezul va fierbe si veti termina de pus laptele.

Gustati orezul, trebuie sa fie moale si cremos, dar boabele trebuie sa isi pastreze textura si forma. La sfarsit stingeti flacara si adaugati ciocolata pe care ati ales-o, maruntita.

Amestecati bine, iar apoi lasati cratita acoperita 1 minut.

Serviti cald ornat cu ciocolata de alta culoare, cu nuci sau fructe.

Cand e rece dati-l la frigider si veti avea o delicioasa budinca de orez.


Pofta buna!

Reteta Risotto cu ciocolata a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alte retete cu orez gasiti aici:

Budinca de orez cu portocale,

Budinca de orez cu frisca si capsuni.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

Cred că aveți cu toții o tigaie pe care o considerați perfectă; cea cu care vă place să lucrați, cea în care ați...

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii