Rulada fara oua

BLATUL:Se bat tare galbenusurile cu zaharul,se adauga faina si albusurile batute spuma tare.Se unge o tava mare de placinta cu ulei,se tapeteaza cu o

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat:5 oua
  • 5 ling zahar
  • 5 ling faina
  • ulei.Pt crema:o ling faina
  • 100ml lapte
  • 100g zahar tos
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 150g unt
  • 120g zahar pudra

Mod de preparare

BLATUL:Se bat tare galbenusurile cu zaharul,se adauga faina si albusurile batute spuma tare.Se unge o tava mare de placinta cu ulei,se tapeteaza cu o hartie unsa pe ambele parti cu unt,iar deasupra se toarna compozitia.Se pune in cuptor cu focul mic,avand grija sa nu se coaca prea tare,ca sa se poata rula.Cand a capatat o culoare usor roz este gata.Se scoate si se rastoarna pe un servet pe care s-a presarat zahar pudra.se ruleaza imediat si se lasa rulada sa se raceasca.CREMA:Se pune faina intr-un castron rezistent la caldura,se amesteca cu zaharul,cu coaja rasa si zeama de la o lamaie,se adauga laptele,cate putin si se amesteca bine cu lingura.Se pune pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa.se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu zaharul pudra frecat bine cu untul.Se deruleaza rulada,se intindfe crema rece pe toata suprafata,apoi se ruleaza din nou.Se pune pe un platou dreptunghiular si se lasa la rece ca sa se intareasca bine crema.Crema se poate inlocui cu o marmelada.
Rece

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...