BLATUL:Se bat tare galbenusurile cu zaharul,se adauga faina si albusurile batute spuma tare.Se unge o tava mare de placinta cu ulei,se tapeteaza cu o
BLATUL:Se bat tare galbenusurile cu zaharul,se adauga faina si albusurile batute spuma tare.Se unge o tava mare de placinta cu ulei,se tapeteaza cu o hartie unsa pe ambele parti cu unt,iar deasupra se toarna compozitia.Se pune in cuptor cu focul mic,avand grija sa nu se coaca prea tare,ca sa se poata rula.Cand a capatat o culoare usor roz este gata.Se scoate si se rastoarna pe un servet pe care s-a presarat zahar pudra.se ruleaza imediat si se lasa rulada sa se raceasca.CREMA:Se pune faina intr-un castron rezistent la caldura,se amesteca cu zaharul,cu coaja rasa si zeama de la o lamaie,se adauga laptele,cate putin si se amesteca bine cu lingura.Se pune pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa.se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu zaharul pudra frecat bine cu untul.Se deruleaza rulada,se intindfe crema rece pe toata suprafata,apoi se ruleaza din nou.Se pune pe un platou dreptunghiular si se lasa la rece ca sa se intareasca bine crema.Crema se poate inlocui cu o marmelada.
Rece
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii