Stelute cu scortisoara

Se bat albusurile spuma, se adauga, ceva mai tarziu, zaharul tos (in ploaie) si se bat in continuare inca 10 minute. Se iau din spuma batuta circa 150

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 45 de bucati): 4 albusuri
  • 250 g zahar tos fin
  • 1 lingura scortisoara pisata
  • 400-450 g migdale macinate
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga, ceva mai tarziu, zaharul tos (in ploaie) si se bat in continuare inca 10 minute. Se iau din spuma batuta circa 150 g, se acopera si se pune deoparte.

In restul de spuma se incorporeaza scortisoara si 400 g de migdale. Se amesteca bine, se pune aluatul astfel obtinut pe o planseta pe care s-au presarat zahar pudra si restul de migdale, se framanta, se formeaza o bila si se taie in doua.

Se intind, pe rand, cele 2 bucati de aluat, pe planseta presarata cu zahar pudra, se unge fiecare foaie cu un strat subtire de spuma de albusuri (pusa deoparte) si se decupeaza din ele stelute de circa 5,5 cm (forma cu care se taie trebuie mereu spalata).

Se aseaza stelutele pe o tava tapetata cu hartie speciala si se coc 12-14 minute in cuptorul incins la 150gr.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...