Tort cu ciocolata

Se dizolva ciocolata in miere, la bain-marie, amestecind mereu. Se adauga zaharul pudra, apa, galbenusurile si se bate totul spuma. Se adauga spuma de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr. miere
  • 9 linguri gris
  • 100 gr. zahar pudra
  • 7 oua
  • 2 tablete de ciocolata (cca.40 gr. in total)
  • 3 linguri apa calduta
  • 1/4 praf de copt

Mod de preparare

Se dizolva ciocolata in miere, la bain-marie, amestecind mereu. Se adauga zaharul pudra, apa, galbenusurile si se bate totul spuma. Se adauga spuma de albus, alternativ cu grisul in care s-a amestecat inainte praful de copt. Dupa omogenizarea compozitiei, se toarna in forma de tort si se da imediat la cuptor. Se coace la foc potrivit. Blatul racit se taie orizontal si se umple cu o crema groasa de ciocolata. Suprafata si laturile se ung cu aceeasi crema; deasupra se rade ciocolata sau se orneaza cu glazura fondanta alba; in acest caz, se decoreaza cu jeleuri colorate de fructe.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu budinca si fructe

Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...

Prajitura cu budinca si fructe
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos