Tort cu ciocolata

Se dizolva ciocolata in miere, la bain-marie, amestecind mereu. Se adauga zaharul pudra, apa, galbenusurile si se bate totul spuma. Se adauga spuma de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr. miere
  • 9 linguri gris
  • 100 gr. zahar pudra
  • 7 oua
  • 2 tablete de ciocolata (cca.40 gr. in total)
  • 3 linguri apa calduta
  • 1/4 praf de copt

Mod de preparare

Se dizolva ciocolata in miere, la bain-marie, amestecind mereu. Se adauga zaharul pudra, apa, galbenusurile si se bate totul spuma. Se adauga spuma de albus, alternativ cu grisul in care s-a amestecat inainte praful de copt. Dupa omogenizarea compozitiei, se toarna in forma de tort si se da imediat la cuptor. Se coace la foc potrivit. Blatul racit se taie orizontal si se umple cu o crema groasa de ciocolata. Suprafata si laturile se ung cu aceeasi crema; deasupra se rade ciocolata sau se orneaza cu glazura fondanta alba; in acest caz, se decoreaza cu jeleuri colorate de fructe.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii