Un chec delicios, ce poate fi facut simplu sau marmorat cu cacao, o prajitura de post delicioasa, o gustare dulce perfecta la cafea sau o cana cu ceai.
Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius si tapeteaza cu hartie de copt o forma de chec.
Mixeaza dulceata cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat. Adauga bicarbonatul si praful de copt, si lasa deoparte 3 minute. Vei vedea ca se formeaza bule.
Adauga uleiul si esenta de vanilie si mixeaza din nou. Adauga si faina, cernuta, cate 1 lingura si amesteca bine dupa fiecare.
Amesteca cele 2 linguri de cacao intr-o patrime din aluat si aseaza primul strat de aluat in tava astfel:
o lingura de aluat de cacao, langa, o lingura de aluat alb si tot asa pana termini primul strat, apoi toarna restul de aluat alb deasupra si niveleaza.
Coace in cuptorul incalzit pentru 10 minute, apoi redu temperatura la 175 de grade si mai lasa 20-25 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa checul marmorat de post sa se raceasca, pudreaza-l cu zahar si serveste-l felii.
O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoareDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti