Briose pufoase cu nuca, ciocolata si frisca si chec pufos

Cele mai usor de facut .

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 ml ulei,
  • 200 ml lapte,
  • 4 oua mari intregi,
  • 250gr. zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 250 gr faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 esenta de rom,
  • 4 linguri nuca macinata,
  • 50gr. Ciocolata amara
  • Ornare:
  • 100 ml frisca lichida,
  • bombonele decorative.

Mod de preparare

Intr-un castron batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat,apoi treptat adaugam uleiul, faina amesctecata cu praful de copt si laptele. Toate se mixeaza pana devine ca o pasta. Compozitia se pune in forme de briose doar trei parti (eu am avut doar 8 forme de silicon si restul le-am pus in forme de cosulete cu hartie speciala pentru briose).In compozitia ramasa se pune nuca,esenta de rom si ciocolata razuita marunt. In fiecare forma se pune putin din compozitia cu nuca si ciocolata. Se coc 15-20 minute la 180 grade. Dupa ce se coc se lasa la racit si apoi se orneaza cu frisca batuta in prealabil si bombonele decorative (dupa preferinte). Cand am facut briose am facut si un chec cu ciocolata pufos Ies aproximativ 24 de briose mari. Compozitia pentru chec este la fel ca si pentru briose.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide