Chec pufos

Aceasta reteta de chec pufos este simpla si la indemana oricui. Rezultatul este unul de exceptie, atat ca si gust cat si ca si aspect. Checul este simplu de realizat, fiind un desert mereu la indemana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 5 linguri apa
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de ulei
  • 200 gr faina
  • o lingura (15 gr) cacao
  • zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec (optional)
  • Umplutura : alune
  • nuci
  • stafide
  • rahat.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat se face un sirop din 250 gr zahar si 5 linguri de apa si se da in clocot. Siropul asa fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma, amestecandu-se continuu. Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi cele 5 linguri de ulei (una cite una) si faina in ploaie.

Se toarna in forma de chec (daca se foloseste hartie de copt, direct, daca nu, se unge forma si se presara cu faina sau cacao). Se adauga umplutura (nucile si alunele maruntite) data prin faina.

Intr-un bol se amesteca 1 lingura de cacao cu putina apa si se toarna peste chec. Se baga la cuptor (care trebuie sa fie deja incalzit la 150 grade) si se coace pentru 40 de minute, pina cand o scobitoare introdusa in mijlocul checului iese curata.


Cind este gata, checul pufos se presara cu zahar vanilat si nuca de cocos, iar dupa ce se raceste poate fi taiat felii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rață înăbușită în suc de ananas

De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...

Rață înăbușită în suc de ananas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca