Chec simplu cu cacao

Checul simplu cu cacao este o reteta ieftina si la indemana oricui. Pentru a prepara acest chec aveti nevoie de oua, ulei, faina, zahar tos, cacao, praf de copt si zeama de lamaie.

Timp pregatire
39 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua8 linguri ulei8 linguri faina8 linguri zahar tos1 lingura cacao1 plic praf de copt1 lingurita zeama de lamaie sau otetun praf de sare1 lingura zahar pudraoptional nuca curatata si prajita

Mod de preparare

Checul simplu cu cacao este o reteta ieftina si la indemana oricui. Pentru a prepara acest chec se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un vas mai inalt, se adauga un parf de sare si se bat bine cu telul (se poate folosi mixer-ul). Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare. Pe rand se adauga galbenusurile, uleiul si faina. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat cea de clatite. La sfarsit se adauga praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie si se amesteca usor cu o lingura.

Tava de chec (cozonac) se unge cu ulei, apoi se pune in ea hartie pergament sau hartie de calc.(Se poate tapeta cu faina daca nu avem hartie) Trei sferturi din compozitie se toarna in tava, iar in ceea ce ramane se adauga cacaua si se omogenizeaza, dupa care se pune deasupra in tava, peste restul compozitiei. Optional se pot adauga deasupra cateva nuci prajite in prealabil. Se introduce la cuptor, unde se coace aproximativ 35-40 minute. Este gata atunci cand deasupra capata o culoare maronie. Se poate incerca cu o scobitoare (se introduce scobitoarea si daca nu se lipeste inseamna ca este gata). Se presara zaharul pudra.


Checul simplu cu cacao se serveste ca atare.

Aceasta reteta este scrisa de Daniela pentru concursul media-content.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc

Rulada de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca